Palmesteyn: exclusief vlees met een eerlijk verhaal!

maandag, 11 jun 2018

11:00 – 15:00

Deze exclusieve excursie is bedoeld voor ondernemers die dit premium vlees een plaats willen geven op de menukaart die het verdient! Tijdens de rondleiding over het idyllische landgoed Noordenhoek ziet en beleeft u alle facetten van dit uniek vleesras. U leert tevens hoe deze facetten zich verhouden in de opvoedingsketen: van vleesras, milieuaspect, filosofie van de boer, natuurlijke voeding, rundveehouderij methode, slachten en verwerken, tot de kwaliteit: malsheid, sappigheid en kleur. U leert de kenmerken die dit met zich meebrengt en hoe dit premium stukje vlees culinair bereid kan worden in de keuken. Kortom, u ontdekt en proeft de (h)eerlijke smaak van Palmesteyn.


Omschrijving:

Puur en eerlijk vlees neemt steeds meer het voortouw in de professionele keuken, waardoor binnen de gastronomie respect voor de natuur de nieuwe visie en stroming is geworden. U brengt een bezoek aan Landgoed Noordenhoek en u maakt kennis met Palmesteyn, een uniek vleesras van eigen bodem, natuur- en diervriendelijk opgevoed, hetgeen vooral buiten het beste tot zijn recht komt. Tijdens de rondleiding wordt u alles over dit sterke runderras Blonde d’ Aquitaine  uitgelegd en vervolgens worden de inpasmogelijkheden en bruikbaarheid van de technische delen, van picanha van de BBQ tot aan dry aging, toegelicht, en er wordt, onder het genot van nieuwe Australische wijnen, uiteraard geproefd van het (h)eerlijke vlees van Palmesteyn!


Voor wie bestemd:

Voor horecaondernemers, bedrijfsleiders en koks, die dit premium vlees een plaats willen geven op de menukaart die het verdient.

Evenementslocatie

Landgoed Noordenhoek, Krooiweg 4
Deil, 4158 EH

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor dit event.

Dagen
uren
Minuten
seconden