“Zeg ken jij de Mosselman?”

“Zeg ken jij de Mosselman?”

 

Wilt u meer te weten te komen over hét Zeeuwse streekproduct bij uitstek, de mossel? Na een bezoek aan Adri & Zoon gaat u aan boord van een mosselkotter en varen we uit voor een totaalbeleving van deze mossel in de Oosterschelde.

 

Inhoud en beschrijving:

Deze dag staat in het teken van hét Zeeuwse streekproduct bij uitstek: de mossel. We starten deze dag bij onze leverancier voor vis, schaal- en schelpdieren en zee groenten, Adri & Zoon. Het bedrijf is gevestigd aan de Oosterschelde, bij de havens van Yerseke en vlakbij de mosselbanken, dus dichter bij de bron kun je niet zitten. In ruim 30 jaar is Adri & Zoon uitgegroeid tot een allround groothandel, waar kwaliteit, duurzaamheid, mens, milieu en puurheid hoog in het vaandel staan.

 

Wat gaan we doen?

Na ontvangst zal er een introductie- en rondleiding volgen door het prachtige bedrijf van Adri & Zoon. Het ontstaan, de groei, het totaalassortiment en de werkwijze zullen aan bod komen. Na de lunch verplaatsen we ons naar de Neeltje Jans en gaan wij aan boord van een mosselkotter, voor een totaalbeleving van de Zeeuwse mossel. Er wordt koers gezet naar de percelen van de bodemcultuur mosselen. Daar aangekomen krijgt u uitleg over de kweek, het groeiproces, de oogst en de verdere verwerking van de mosselen. Een lekker hapje en heerlijk drankje aan boord zullen uiteraard niet ontbreken. Schrijf snel in als je deze beleving niet wil missen!

 

Inschrijven

Aantal personen
Beschikbare Plaatsen: 29
Helaas zijn alle beschikbare plaatsen al bezet. U kunt zich nog wel aanmelden voor de wachtlijst. Mocht er onverhoopt iemand uitvallen, dan zullen wij contact met u opnemen.

Datum

13 september 2022

Tijd

Inloop vanaf 09:30
10:00 - 16:30

Labels

Excursie

Locatie

Adri & Zoon B.V.
krab 17, Yerseke

Locatie 2

Neeltje Jans
Faelweg 1, Vrouwenpolder
Team Kreko Experience Center

Organisatoren

Team Kreko Experience Center
Bereikbaar op:
06 83 69 83 50
Email
Y.vanwijgerden@experience-center.info
INSCHRIJVEN
QR code

Comments are closed.