De keuken van de toekomst

dinsdag, 17 apr 2018

10:00 – 14:00

De keuken van de toekomst is natuurlijk anders als die van nu. Een tekort aan koks- en keukenpersoneel maar ook vakkennis is een feit. Met deze workshop laten wij u kennis maken met de technologie in de keuken van nu en die van de nabije toekomst.


Inleiding:
Eén van de grootste uitdagingen in de horeca is momenteel het grote tekort aan koks. Ze zijn schaars, moeilijk te vinden- of moeilijk te houden en worden daardoor steeds duurder. Stonden er voorheen twee tot drie koks in de keuken, tegenwoordig moet de horecaondernemer naar een systeem toe waar één kok met twee allround horecamedewerkers in de keuken staan. Daardoor is de ondernemer gedwongen om naar andere invullingen van zijn menukaart te kijken door bijvoorbeeld minder- of eenvoudig te bereiden gerechten op zijn kaart te zetten zonder in te boeten op kwaliteit. De foodbranche speelt hierop in door met gepersonaliseerde premium convenience producten op de markt te komen. In de keuken van de toekomst wordt de rol van technologie steeds groter. Ook de werkprocessen tussen het koken en serveren zullen efficiënter worden door technologische toepassingen.


Beschrijving:
Met deze workshop laten wij u kennis maken met de verschillende facetten in de keuken van nu en die van de nabije toekomst. Een demoproeverij van trendy- en eenvoudig te bereiden convenience producten zodat u zelf de kwaliteit van premium convenience producten kunt zien, proeven en beoordelen. Tevens komt het gebruik van de geavanceerde oven, thermoblender, sousvide technieken, warmhoudlade en 3D foodprinting aan bod.


Voor wie bestemd:
Ondernemers, (Chef-)koks en keukenmedewerkers, die op de hoogte willen blijven van de technologische toepassingen in de keuken van nu- en in de toekomst.


Events:
Om het aangename met het nuttige te verenigen bieden wij u, na afloop van de workshop, telkens de mogelijkheid om deel te nemen aan één van onze geplande activiteiten. Onderstaand treft u de mogelijkheden waaraan u kunt deelnemen. Deze activiteiten vindt u terug op het inschrijfformulier en op de activiteitenpagina. U kunt bij het invullen van dit formulier aangeven aan welke activiteit u wilt deelnemen.

Segway Rotterdam

Deelname is kosteloos, maar bij inschrijving vragen wij u wel om ook daadwerkelijk deel te nemen aan de activiteit. Bij eventuele wijzigingen of andere relevante zaken zullen we u hierover tijdig informeren.

Evenementslocatie

Experience Center (2e verdieping Paviljoen Struis)
De Schans 2
Ridderkerk, 2983 GT, (volg de borden Fast Ferry)

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor dit event.

Max. aantal personen: 2
EUR 0.01