Koffie en koffiecreaties

woensdag, 22 mei 2019

10:00 – 14:00

In het bijzonder is koffie – cappuccino, espresso of slow coffee – tot een ware kunst verheven. Gasten zijn veeleisender geworden en als gevolg hiervan worden, aan u en uw personeel, steeds hogere eisen gesteld bij het bereiden van diverse luxe koffie creaties.


Inleiding:
In het bijzonder is koffie – cappuccino, espresso of slow coffee – tot een ware kunst verheven. Gasten zijn veeleisender geworden en als gevolg hiervan worden, aan u en uw personeel, steeds hogere eisen gesteld, bij het bereiden van diverse luxe koffie creaties. Een praktische workshop, die voor een deel theorie en productkennis van koffie en apparatuur omvat, maar vooral ook veel praktijk.


Beschrijving:
U leert de belangrijkste facetten die doorslaggevend zijn bij het bereiden van koffiecreaties. Toegelicht worden melange samenstelling, maalgraad, dosering, aanstampdruk en extractietijden bij het bereiden van koffie. Je leert de techniek om verse espresso en cappuccino handmatig te bereiden en we geven handige tips en trucks over de zetmethoden en latte art te perfectioneren. Dit is dé workshop om te leren meerwaarde te creëren in uw zaak, met luxe koffie creaties.


Voor wie bestemd:
Horecaondernemers, gastheren- en vrouwen die het aanbieden van koffievariaties naar een hoger niveau willen tillen.


Events:
Om het aangename met het nuttige te verenigen bieden wij u, na afloop van de workshop, telkens de mogelijkheid om deel te nemen aan één van onze geplande activiteiten. Onderstaand treft u de mogelijkheden waaraan u kunt deelnemen. Deze activiteiten vindt u terug op het inschrijfformulier en op de activiteitenpagina. U kunt bij het invullen van dit formulier aangeven aan welke activiteit u wilt deelnemen.

Historische binnenstad Dordrecht

Deelname is kosteloos, maar bij inschrijving vragen wij u wel om ook daadwerkelijk deel te nemen aan de activiteit. Bij eventuele wijzigingen of andere relevante zaken zullen we u hierover tijdig informeren.

Evenementslocatie

Experience Center (2e verdieping Paviljoen Struis)
De Schans 2
Ridderkerk, 2983 GT, (volg de borden Fast Ferry)

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor dit event.

Max. aantal personen: 2
EUR 0.01