Palmesteyn, exclusief vlees met een eerlijk verhaal! (gewijzigde locatie)

maandag, 27 mei 2019

10:00 – 14:00

Palmesteyn, exclusief vlees met een eerlijk verhaal. U brengt een bezoek aan Landgoed Noordenhoek en maakt kennis met Palmesteyn, een vleesras van eigen bodem.


Inleiding:
Puur en eerlijk vlees neemt steeds meer het voortouw in de professionele keuken, waardoor binnen de gastronomie ‘respect voor de natuur’ de nieuwe visie en stroming is geworden.U brengt een bezoek aan Landgoed Noordenhoek en u maakt kennis met Palmesteyn, een uniek vleesras van eigen bodem, natuur-en diervriendelijk opgevoed, hetgeen vooral buiten het beste tot zijn recht komt. Tijdens de rondleiding wordt u alles over dit sterke runderras Blonde d’Aquitaine uitgelegd en vervolgens worden de inpasmogelijkheden en bruikbaarheid van de technische delen, toegelicht en uiteraard geproefd.


Beschrijving:
Tijdens de rondleiding over het landgoed Noordenhoek ziet en beleeft u alle facetten van dit uniek vleesras. U leert tevens hoe deze facetten zich verhouden in de opvoedingsketen: van vleesras, milieuaspect, filosofie van de boer, natuurlijke voeding, rundveehouderij methode, slachten en verwerken,tot de kwaliteit: malsheid, sappigheid en kleur. U leert de kenmerken die dit met zich meebrengt en hoe dit premium stukje vlees culinair bereid kan worden in de keuken. Kortom, u ontdekt, ervaart en proeft de (h)eerlijke smaak van Palmesteyn.


Voor wie bestemd:
Voor horecaondernemers, bedrijfsleiders en koks, die dit premium vlees een plaats willen geven op de menukaart die het verdient.


Deelname is kosteloos, maar bij inschrijving vragen wij u wel om ook daadwerkelijk deel te nemen aan de activiteit. Bij eventuele wijzigingen of andere relevante zaken zullen we u hierover tijdig informeren.

Evenementslocatie

Landgoed Noordenhoek
Krooiweg 4
DEIL, 4158 EH

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor dit event.

Max. aantal personen: 2
EUR 0.01