Mosseltocht (gewijzigde locatie)

maandag, 24 jun 2019

10:00 – 14:00

Wij nodigen u uit voor deze zeer leerzame excursie om meer te weten te komen over het Zeeuwse streekproduct bij uitstek ‘De Mossel’. Wij gaan aan boord van een Mosselboot voor een rondvaart met een totaalbeleving van de mosselwereld in Yerseke.


Inleiding:
Deze dag staat in het teken van het Zeeuwse streekproduct bij uitstek; ‘de mossel’. We starten deze dag bij onze leverancier Adri & Zoon B.V. Groothandel in vis, schaal- en schelpdieren en zeegroenten. Het bedrijf is gevestigd aan de Oosterschelde bij de havens van Yerseke en vlakbij de mosselbanken. Dichter bij “de bron” kun je niet zitten. In ruim 30 jaar is dit bedrijf uitgegroeid van het kleinschalig mosselventen tot een allround groothandel waar kwaliteit, duurzaamheid, mens- en milieu en puurheid hoog in het vaandel staat.


Beschrijving:
Na ontvangst zal er een introductie- en rondleiding volgen door het bedrijf van Adri & Zoon B.V. Het ontstaan, de groei, het totaalassortiment, de werkwijze tot aan de nieuwbouw zullen hierbij aan bod komen. Na de lunch gaan wij aan boord van een Oesterschip voor een totaalbeleving van de oesterwereld in Yerseke. Wij varen naar het perceel van de hangcultuurmossel, dit omdat het bodemmossel seizoen nog niet begonnen is. Daar krijgen we uitleg over de kweek, het groeiproces, de oogst en de verdere verwerking van de mosselen.


Voor wie bestemd:
Chef koks, koks en ondernemers, die geïnteresseerd zijn in hetgeen de zee allemaal te bieden heeft.


Deelname is kosteloos, maar bij inschrijving vragen wij u wel om ook daadwerkelijk deel te nemen aan de activiteit. Bij eventuele wijzigingen of andere relevante zaken zullen we u hierover tijdig informeren.

Evenementslocatie

Adri en Zoon
Krab 17
Yerseke, 4401 PA

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor dit event.

Max. aantal personen: 2
EUR 0.01