Asian Highlights

woensdag, 30 okt 2019

10:00 – 14:00

Wilt u geïnspireerd worden door de Zuidoost-Aziatische wereldkeuken en leren deze smaken en producten te integreren in de Europese georiënteerde keuken?


Inleiding:
Tijdens deze inspirerende presentatie laten wij u kennis maken met de verschillende producten én gerechten, die tegenwoordig beschikbaar zijn, om uw gasten te verrassen met heerlijke Asian Highlights.


Beschrijving:
De keuken van Zuidoost-Azië is een traditionele keuken waar de vijzel en stamper samen met een ondiepe metalen wadjan ‘verwant aan de Chinese wok’ de belangrijkste keukengereedschappen zijn. De veelzijdigheid aan geuren en kleuren van specerijen, een grote variëteit aan smaken en de diversiteit van groenten en fruit is enorm.

Met een Zuidoost-Aziatische georiënteerde proeverij wordt u productkennis geactualiseerd en proeft u o.a. zwarte Chilisaus, Bananenbloesem, dumplings, verrassende fusion composities en andere Zuidoost-Aziatische smaken, dit alles ter inspiratie.

Ook is de Zuidoost-Aziatische keuken een wereld keuken met een groot scala aan streetfood gerechten. Verkopers in de straat-en marktstalletjes hebben deze gerechten tot een ware kunst is verheven. Streetfood is vers, puur, authentiek en omgeven veel cultuurbeleving en storyteling. Steeds meer koks halen inspiratie uit de streetfood-wereldkeuken en vertalen dit in concepten waarbij creativiteit, snelheid, versheid, storyteling en ‘value for money’, hoog in het vaandel staan.


Voor wie bestemd:
Ondernemers en (chef-)koks


Events:
Om het aangename met het nuttige te verenigen bieden wij u, na afloop van de workshop, de mogelijkheid om deel te nemen aan een geplande activiteit. Onderstaand treft u de activiteit waaraan u kunt deelnemen. Deze activiteit vindt u terug op het inschrijfformulier en op de activiteitenpagina. U kunt bij het invullen van dit formulier aangeven of u aan deze activiteit wilt deelnemen.

Rotterdam Havenrondvaart

Deelname is kosteloos, maar bij inschrijving vragen wij u wel om ook daadwerkelijk deel te nemen aan de activiteit. Bij eventuele wijzigingen of andere relevante zaken zullen we u hierover tijdig informeren.

Evenementslocatie

Experience Center (2e verdieping Paviljoen Struis)
De Schans 2
Ridderkerk, 2983 GT, (volg de borden Fast Ferry)

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor dit event.

Max. aantal personen: 2
EUR 0.01