Vroege vogels

maandag, 10 feb 2020

10:00 – 14:00

Heeft u weleens overwogen om een ontbijt aan te gaan bieden of bent u gewoon nieuwsgierig naar de ontbijt mogelijkheden 2.0, dan moet u zich zeker inschrijven voor deze uitgebreide inspiratieproeverij.


Inleiding:
Buiten de deur ontbijten wordt steeds populairder in de hedendaagse Horeca. We zien dat de plekken waar je buitenshuis kunt ontbijten als paddenstoelen uit de grond schieten. Voor ons voldoende aanleiding om hier aandacht aan te besteden met deze inspiratiedag. Je kunt horecazaken die ontbijt serveren, grofweg in drie types onderverdelen. De koffiehuizen, waar de kwaliteit van koffie de boventoon voert maar waar men ook een eerlijk- en heerlijk ontbijt wil serveren, de trendy juice bars waar gezonde ontbijtjes als havermout, yoghurt met granola of een açaibowl worden aangeboden en de meer uitgewerkte ontbijtzaken van het type “All Day Breakfast” restaurant. Tevens zijn er al gastronomische chefs die zich op het ontbijt storten. Overgewaaid uit Amerika maar steeds meer ingeburgerd in ons land.


Beschrijving:
Creatieve ontbijtplekken zijn erg populair en trendy geworden. Het typische continentaal ontbijt is niet meer en is inmiddels intercontinentaal geworden. Niet alleen in de grotere steden, maar in vrijwel ieder dorp- of stad zijn er mogelijkheden om buiten de deur te ontbijten. Tien jaar geleden ontbeet ongeveer 25% van de Nederlanders wel eens buiten de deur, inmiddels is dat percentage bijna verdubbeld. De consument die frequent buiten de deur ontbijt hecht veel waarden aan gemak, gezondheid en betaalbaarheid. Uiteraard moet het ook nog eens verrassend en lekker zijn. Heeft u weleens overwogen om een ontbijt aan te gaan bieden of bent u gewoon nieuwsgierig naar de ontbijt mogelijkheden 2.0, dan moet u zich zeker inschrijven voor deze uitgebreide inspiratieproeverij.


Voor wie bestemd:
Ondernemers, chefkoks en koks


Events:
Om het aangename met het nuttige te verenigen bieden wij u, na afloop van de workshop, de mogelijkheid om deel te nemen aan een geplande activiteit. Onderstaand treft u de activiteit waaraan u kunt deelnemen. Deze activiteit vindt u terug op het inschrijfformulier en op de activiteitenpagina. U kunt bij het invullen van dit formulier aangeven of u aan deze activiteit wilt deelnemen.

Stadswandeling Dordrecht

Deelname is kosteloos, maar bij inschrijving vragen wij u wel om ook daadwerkelijk deel te nemen aan de activiteit. Bij eventuele wijzigingen of andere relevante zaken zullen we u hierover tijdig informeren.

Evenementslocatie

Experience Center (2e verdieping Paviljoen Struis)
De Schans 2
Ridderkerk, 2983 GT, (volg de borden Fast Ferry)

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor dit event.

Max. aantal personen: 2
EUR 0.01

Naar aanleiding van de genomen maatregelen in verband met COVID-19 hebben wij helaas moeten besluiten al onze geplande workshops en culinaire presentaties, gedurende voorjaar- en zomer te annuleren.

Wij zijn voornemens de workshops en presentaties weer te hervatten in najaar en winter 2020, mits de omstandigheden dit dan ook toelaten.

Wij zullen u tijdig informeren over de mogelijkheden gedurende het tweede halfjaar van 2020. Wij hopen u snel weer te kunnen ontvangen in ons Experience Center te Ridderkerk!

Namens het Culinaire team Frank Bernaerts, Raymond Hulsebos, Richard van Rosendaal en Yvonne van Wijgerden