Schaal- en schelpdieren

dinsdag, 9 nov 2021

10:00 – 14:00

Zeevruchten zijn in een restaurant vaak een vanzelfsprekend dagverse productgroep, maar in onze eigen keuken blijven ze helaas te vaak achterwege, door het ontbreken van een stukje kennis op het gebied van creatieve toepassingsmogelijkheden.


Inleiding:
Schaal- en schelpdieren zijn (h)eerlijke, maar wispelturige producten, met hun toepassingen en bereidingstechnieken. In de horeca is het een vanzelfsprekende dagverse productgroep, maar in onze eigen keuken blijven ze helaas te vaak achterwege. Door het ontbreken van een stukje kennis op het gebied van creatieve toepassingsmogelijkheden en keukenbereidingstechnieken, blijven schaal- en schelpdieren in de keuken op de achtergrond. Waar moet je bij de keukenbereiding van schaal- en schelpdieren op letten, de do’s & don’ts, waardoor de smaak en textuur optimaal gewaarborgd blijven. Met een kleine creatieve smaaktwist creëert u al snel iets bijzonders voor uw gasten.


Beschrijving:
Schaal- en schelpdieren zijn een ware delicatesse. Ze geven de menugangen een feestelijke toets. Maar wanneer zijn ze op hun best? En hoe bewaar en bereid je ze? Wij maken u wegwijs in de wereld van deze dieren. Wij laten zien hoe u, met redelijke korte voorbereidingstijd, creatieve en aantrekkelijke composities kunt bereiden, waar schaal- en schelpdieren een onderdeel van zijn. Wijnpairing vormt een onderdeel van de presentatie en leert u welke smaakvariabelen in een wijn en spijs van belang zijn, om de combinatie te laten slagen.


Voor wie bestemd:
Middensegment restaurant en brasserie: chef-koks, koks en keukenmedewerkers die de veelzijdige toepassingsmogelijkheden van schaal- en schelpdieren beter op de menukaart willen zetten.


Deelname is kosteloos, maar bij inschrijving vragen wij u wel om ook daadwerkelijk deel te nemen aan de activiteit. Bij eventuele wijzigingen of andere relevante zaken zullen we u hierover tijdig informeren.

Evenementslocatie

Experience Center (2e verdieping Paviljoen Struis)
De Schans 2
Ridderkerk, Zuid-Holland, 2983 GT, (volg de borden Fast Ferry)

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor dit event.

Max. aantal personen: 1
EUR 0.01