Creatief vegetarisch koken

woensdag, 31 okt 2018

10:00 – 14:00

Speelt U ook (al) in op de vega-trend? Deze inspiratie proeverij gaat over de totstandkoming van vegetarische gerechten, productkennis, kooktechnieken en – ontwikkeling van de groentekeuken, waar soms niets is wat het lijkt.


Inleiding:
Speelt U ook (al) in op de vega-trend? Vlees, vis en gevogelte staat nog altijd op een voetstuk, maar er is een kentering: vegetarisch eten maakt een inhaalslag! Deze inspiratie proeverij gaat over de totstandkoming van vegetarische gerechten, productkennis, kooktechnieken en – ontwikkeling van de groentekeuken, waar soms niets is wat het lijkt! Tijdens deze workshop worden thema’s als inmaak en fermenteer technieken uitgelicht en komt ook ‘no waste’ aan bod. Gaat U de uitdaging al aan dat er zo min mogelijk in de afvalbakken terecht komt? Waarom van sommige verse kruiden en planten alleen de blaadjes te gebruiken, als de stengel en wortels ook prima te verwerken zijn? Kortom veel vragen die wij voor u gaan beantwoorden.


Beschrijving:
U leert de diversiteit en mogelijkheden van planten, kruiden en groenten van eigen bodem te zien net als die van granen, peulvruchten en zeegroenten. De focus ligt op het overdragen van gespecialiseerde bereidingstechnieken, de inpas- en toepasbaarheid van vegetarische producten. Wij laten u zien aan de hand van verschillende recepturen de diverse mogelijkheden die mogelijk geschikt zijn voor uw menukaart. Met de opgedane kennis kunt u de eigen inzetbaarheid vergroten en beter anticiperen op de toenemende vraag naar vegetarische gerechten met een verrassende smaakbeleving.


Voor wie bestemd:
Voor (chef) koks en keukenmedewerkers die geïnspireerd willen worden door de vegetarische keuken en deze mogelijkerwijze naar een hoger culinair niveau willen tillen.


Deelname is kosteloos, maar bij inschrijving vragen wij u wel om ook daadwerkelijk deel te nemen aan de activiteit. Bij eventuele wijzigingen of andere relevante zaken zullen we u hierover tijdig informeren.

Evenementslocatie

Experience Center (2e verdieping Paviljoen Struis)
De Schans 2
Ridderkerk, 2983 GT, (volg de borden Fast Ferry)

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor dit event.

Max. aantal personen: 2
EUR 0.01