Wijnproefkunde

woensdag, 30 jan 2019

10:00 – 14:00

Proeven, combineren en je smaak ontwikkelen! Dranken en spijzen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In dit kader zijn wijn en spijs combinaties het meest voorkomend.


Inleiding:
Proeven, combineren en je smaak ontwikkelen! Dranken en spijzen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In dit kader zijn wijn en spijs combinaties het meest voorkomend. Om smaken van spijs en drank op een verantwoorde manier te kunnen combineren, moet je meer weten over smaak, de wisselwerking tussen deze smaken en analytisch proeven.


Beschrijving:
In deze interactieve proeverij staat smaak centraal en leert u, op proefondervindelijke wijze, welke smaakvariabelen in wijnen en spijzen van belang zijn, om de combinatie te doen slagen. U leert de smaakfactoren te analyseren, te beoordelen en te rangschikken. Wat zijn de meest gangbare smaakomschrijvingen en hoe communiceert u deze naar uw gasten? Tevens worden tips en tricks gegeven, om de wijnomzet te vergroten.


Voor wie bestemd:
Gastheren, gastvrouwen en koks, die zich meer willen toeleggen op combinaties van wijn en spijs en de commerciële mogelijkheden hiervan willen optimaliseren.


Events:
Om het aangename met het nuttige te verenigen bieden wij u, na afloop van de workshop, telkens de mogelijkheid om deel te nemen aan één van onze geplande activiteiten. Onderstaand treft u de mogelijkheden waaraan u kunt deelnemen. Deze activiteiten vindt u terug op het inschrijfformulier en op de activiteitenpagina. U kunt bij het invullen van dit formulier aangeven aan welke activiteit u wilt deelnemen.

SS Rotterdammer

Deelname is kosteloos, maar bij inschrijving vragen wij u wel om ook daadwerkelijk deel te nemen aan de activiteit. Bij eventuele wijzigingen of andere relevante zaken zullen we u hierover tijdig informeren.

Evenementslocatie

Experience Center (2e verdieping Paviljoen Struis)
De Schans 2
Ridderkerk, 2983 GT, (volg de borden Fast Ferry)

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor dit event.

Max. aantal personen: 2
EUR 0.01
Dagen
uren
Minuten
seconden