Solextour
juli 5, 2018
Varen door Nationaal Park De Biesbosch
juli 4, 2019

Fietsen met een stadsgids door hartje Rotterdam. Het verhaal van de stad Rotterdam, het bombardement en de wederopbouw, de vernieuwingsdrift waarmee de inwoners, tot op de dag van vandaag, vorm geven aan hun stad, maken van Rotterdam een waanzinnig interessante plek. Een plek waar alles lijkt te kunnen en waar nog heel veel te ontdekken valt. Rotterdam, een must visit city! Stadsgids Eveline van Wanrooij laat u, onder het genot van levendige verhalen en smeuïge anekdotes, meer zien van Rotterdam.


Bij aankomst in Rotterdam stapt u op de fiets, die daar voor u klaar staat. De fietstocht zal gaan door het hippe centrum van Rotterdam. Er wordt een rondje gereden langs het Westelijk Handelsterrein, De Ballentent, Parkheuvel, de Euromast en het historische Delfshaven, waar even afgestapt wordt. Mooie historische grachtenpandjes, gezellige antiek- en snuisterijenwinkels, kunstenaarsateliers, jenevercafé ’s, en bierbrouwers. Vervolgens gaat de tocht verder via de excentrieke horecastraat de Nieuwe Binnenweg, het Centraal Station en de Coolsingel. De tocht eindigt op het Willemsplein waar Eveline afscheid van u neemt en waar u de fiets achter kunt laten.


• U vertrekt vanaf het Kreko Experience Center (De Schans) Ridderkerk, met de Waterbus, richting Rotterdam Erasmusbrug
• De Waterbus vertrekt om 13.55 uur (aankomst Rotterdam ca. 14.30 uur)
• U wordt opgewacht door onze stadsgids Eveline van Wanrooij
• De fietstocht duurt ongeveer 2 / 2,5 uur
• Na de fietstocht rijdt u naar de opstapplaats (Willemsplein) van de Waterbus. Hier kunt u uw fiets achterlaten en weer op de Waterbus stappen, welke om 17.00 uur zal vertrekken richting Ridderkerk


U kunt natuurlijk overwegen om na de fietstocht nog wat langer in Rotterdam te blijven en op geheel eigen gelegenheid de wereldstad verder te verkennen. Onze stadsgids zal u dan uitleg geven over het vertrekpunt en laatste vertrektijd van de waterbus. Het event is dan echter officieel beëindigd.


Uw contactpersoon: Yvonne van Wijgerden +31(0)6 8369 83 50

Naar aanleiding van de genomen maatregelen in verband met COVID-19 hebben wij helaas moeten besluiten al onze geplande workshops en culinaire presentaties, tot een nader te bepalen datum, te annuleren.

 

Wij zijn voornemens de workshops en presentaties weer te hervatten als de situatie dit toelaat.

Wij zullen u tijdig informeren over de mogelijkheden en wij hopen u snel weer te kunnen ontvangen in ons Experience Center te Ridderkerk! Uitstel is echter nog geen afstel.

Namens het Culinaire team Frank Bernaerts, Raymond Hulsebos, Richard van Rosendaal en Yvonne van Wijgerden