Rotterdam Havenrondvaart
augustus 23, 2017
Escape Room Rotterdam
januari 11, 2018

Locatie : De Pier en Katendrecht

Van Hotel New York naar Stoomschip Rotterdam

 

Heen en Weer:
U ontvangt een wandelroute en u wandelt tussen Hotel New York en Stoomschip Rotterdam (ons vertrekpunt!) over de Wilhelminapier en Katendrecht. Op de wandelroute zijn dertien interessante punten aangegeven, waarover informatie en leuke weetjes wordt gegeven. Nostalgie en modern Rotterdam zullen u verrassen tijdens uw tocht. De eens zo roemrijke wijk Katendrecht is inmiddels omgebouwd tot een zeer gewilde gezinswijk van Rotterdam. Maar de straatnamen herinneren nog aan de oude tijd, ontdek het zelf! De stoere Rijnhavenbrug verbindt de pier met Katendrecht. Waarom werkt dit als een “bierpul met een deksel”?

Kortom: een prachtige wandeling, waarbij oud- en nieuw Rotterdam, op eigen tempo, ontdekt kunnen worden.

– U vertrekt vanaf het Kreko Experience center (de Schans) Ridderkerk, met de waterbus, naar Rotterdam Erasmusbrug. De waterbus vertrekt om 14.25 uur (aankomst 14.55 uur)
– Om het Stoomschip Rotterdam te bereiken (uw vertrekpunt), dient u over te stappen op de Aqualiner Katendrecht. Deze waterbus vertrekt om 15.29 uur vanaf Rotterdam Erasmusbrug en brengt u in dik vijf minuten bij het Stoomschip.
– Vanaf het Stoomschip volgt u de route, zoals aangegeven in de verstrekte brochure
– U volgt de route op eigen tempo. Bij een regulier wandeltempo en het lezen van de informatie (en weetjes) over de dertien hotspots, duurt de wandeling een uur (tot een uur en vijftien minuten)
– De wandeling eindigt weer bij het Stoomschip Rotterdam, alwaar de Aqualiner Katendrecht om 17.00 uur vertrekt naar Rotterdam Erasmusbrug. Daar stapt u om 17.00 uur weer op de waterbus richting Ridderkerk, waar u ongeveer 17.30 uur zult aanleggen
LET OP: als de wandeling meer tijd in beslag neemt, is dit geen probleem. U volgt in dit geval het schema: 17.30 uur vanaf Stoomschip terug naar Rotterdam Erasmusbrug en vandaar om 17.40 uur de waterbus richting Ridderkerk. U arriveert dan om 18.00 weer in Ridderkerk, een half uurtje later dus

 

U kunt natuurlijk overwegen om na de wandeling nog in Rotterdam te blijven, om op eigen gelegenheid, de stad verder te verkennen (u kunt ook alvast oversteken van Stoomschip naar Erasmusbrug met de Aqualiner Katendrecht). We zullen u in elk geval de vertrekplaatsen en mogelijke vertrektijden van de waterbus mededelen.
Na afloop van de Heen en Weer wandeling is het event echter officieel beëindigd.

Naar aanleiding van de genomen maatregelen in verband met COVID-19 hebben wij helaas moeten besluiten al onze geplande workshops en culinaire presentaties, tot een nader te bepalen datum, te annuleren.

 

Wij zijn voornemens de workshops en presentaties weer te hervatten als de situatie dit toelaat.

Wij zullen u tijdig informeren over de mogelijkheden en wij hopen u snel weer te kunnen ontvangen in ons Experience Center te Ridderkerk! Uitstel is echter nog geen afstel.

Namens het Culinaire team Frank Bernaerts, Raymond Hulsebos, Richard van Rosendaal en Yvonne van Wijgerden