Segway Rotterdam
augustus 21, 2017
Rotterdam Havenrondvaart
augustus 23, 2017

In Kinderdijk zie je hoe Nederland al eeuwenlang leeft, vecht en samenwerkt met het water, dat ons land in zijn greep houdt. Om onze voeten droog te houden werken we al eeuwen samen. De duurzame samenwerking tussen natuur en techniek in de polders van Kinderdijk is zo uniek en waardevol, dat het hele gebied nu op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijkt. Via het bezoekerscentrum en de werkplaats, gaat u een stukje varen met de fluisterboot. U stapt uit, u wandelt weer een stukje verder, maar steeds genietend van de prachtige molens en de wonderschone natuur. Ga ook mee naar de molens van Kinderdijk en ervaar wat “we” hier al samen hebben bereikt!

 

– Vanaf het Kreko Experience center (de Schans) te Ridderkerk vertrekt u met het Driehoeksveer naar de ingang van de Molens van Kinderdijk. Het veer vertrekt om 14.30 uur en brengt u in een mum van tijd naar de plaats van bestemming
– U komt binnen bij het bezoekerscentrum, alwaar u de eerste indrukken opdoet over de Molens van Kinderdijk
– Op gezette tijden ziet u een film over de historie van de Molens van Kinderdijk
– Daarna kunt u de werkplaats bezoeken (onderhoud van de molens wordt zoveel mogelijk in eigen beheer gedaan)
– Vervolgens stapt u op de boot voor een rondvaart door het gebied. U kunt kiezen: een tochtje door het gehele gebied, zonder stop, of: het bootje dat op meerdere plaatsen aanlegt, zodat u ook een prachtige wandeling kan maken (daarna stapt u gewoon weer op het bootje)- Na terugkeer wandelt u weer terug naar de plaats, waar het Driehoeksveer u weer komt ophalen. Wij adviseren het veer van 16.44 uur, maar u kunt ook nog terug om 17.14 uur en 17.44 uur (laatste afvaart)

 

U kunt overwegen om langere tijd in de omgeving te blijven, om, op eigen gelegenheid, de streek beter te verkennen.Na afloop van uw bezoek aan de Molens van Kinderdijk is het event echter officieel beëindigd.

 

 

Naar aanleiding van de genomen maatregelen in verband met COVID-19 hebben wij helaas moeten besluiten al onze geplande workshops en culinaire presentaties, tot een nader te bepalen datum, te annuleren.

 

Wij zijn voornemens de workshops en presentaties weer te hervatten als de situatie dit toelaat.

Wij zullen u tijdig informeren over de mogelijkheden en wij hopen u snel weer te kunnen ontvangen in ons Experience Center te Ridderkerk! Uitstel is echter nog geen afstel.

Namens het Culinaire team Frank Bernaerts, Raymond Hulsebos, Richard van Rosendaal en Yvonne van Wijgerden