Varen door Nationaal Park De Biesbosch
juli 4, 2019

U gaat met het openbaar vervoer toeren door hartje Rotterdam. Ondergronds met de metro en bovengronds met de tram. Stadsgids Eveline van Wanrooij staat u bij de kade in Rotterdam op te wachten en neemt u, in eerste instantie, te voet mee door het centrum van Rotterdam. Zij weet u alles te vertellen over de stad Rotterdam. Een plek waar alles lijkt te kunnen en waar nog heel veel te ontdekken valt. Rotterdam, een must visit city! Na een korte wandeling brengt u een bezoek aan de kelder van het statige VVV gebouw. Hier komt u meer te weten over de periode van voor- en na de verschrikkelijke bombardementen en is er een prachtige maquette van de stad te zien. Na dit bezoek daalt u af naar het perron waar de Metro u meeneemt naar de volgende bestemming. U ervaart een enorm contrast! Van het hele drukke stadscentrum naar het historische- en zeer rustige Delfshaven, met zijn mooie grachtenpandjes, gezellige antiek- en snuisterijenwinkels, kunstenaarsateliers, jenevercafé ’s, en bierbrouwers. U gaat een bezoekje brengen aan stadsbrouwerij De Pelgrim voor een korte rondleiding en uiteraard een bierproeverij. Als laatste stappen we in de tram die ons door Rotterdam voert. Vervolgens stapt u vlakbij de aanlegsteiger van de Waterbus naar Ridderkerk uit. Hier eindigt de Openbaar Vervoer Toer en neemt Eveline afscheid van u.

  • U vertrekt vanaf het Kreko Experience Center (De Schans) Ridderkerk, met de waterbus, richting Rotterdam Erasmusbrug
  • De waterbus vertrekt om 13.55 uur (aankomst Rotterdam 14.25 uur)
  • U wordt opgewacht door Stadsgids Eveline van Wanrooij
  • De Openbaar Vervoer Toer duurt ongeveer 1,5 / 2 uur en eindigt weer bij de Erasmusbrug
  • Hier stapt u weer op de waterbus richting Ridderkerk

U kunt natuurlijk overwegen om na deze toer nog wat langer in Rotterdam te blijven en op geheel eigen gelegenheid de wereldstad verder te verkennen. Onze stadsgids zal u het vertrekpunt van de waterbus (bij de Erasmusbrug) wijzen en de tijd van de laatste afvaart. Het event is dan officieel beëindigd.

Uw contactpersoon: Yvonne van Wijgerden / M +31(0)6 8369 83 50

Naar aanleiding van de genomen maatregelen in verband met COVID-19 hebben wij helaas moeten besluiten al onze geplande workshops en culinaire presentaties, tot een nader te bepalen datum, te annuleren.

 

Wij zijn voornemens de workshops en presentaties weer te hervatten als de situatie dit toelaat.

Wij zullen u tijdig informeren over de mogelijkheden en wij hopen u snel weer te kunnen ontvangen in ons Experience Center te Ridderkerk! Uitstel is echter nog geen afstel.

Namens het Culinaire team Frank Bernaerts, Raymond Hulsebos, Richard van Rosendaal en Yvonne van Wijgerden