Horeca Stadswandeling Rotterdam
augustus 21, 2017
Segway Rotterdam
augustus 21, 2017

Locatie : 3e Katendrechtse Hoofd (Maashaven)

 

Stoomschip Rotterdam:Het grootste cruiseschip, ooit in Nederland gebouwd. In 1958 door koningin Juliana gedoopt tot “Rotterdam” en in gebruik genomen voor de trans-Atlantische lijnvaart en als cruiseschip. Het unieke trappenhuis (waardoor passagiers die 1e of 2e klasse reisden elkaar niet zouden tegenkomen!) is al een bezoek waard. In 2010 kreeg het schip een multifunctionele bestemming en opengesteld om de nostalgie van vroeger te proeven. Een audio ondersteunde rondleiding brengt u op de hoogte van het reilen en zeilen op de “Rotterdam” en oud-medewerkers geven soms, vaak met smeuïge verhalen, nog een extra dimensie aan uw bezoek aan het Stoomschip Rotterdam.

 

– U vertrekt vanaf het Kreko Experience center (de Schans) Ridderkerk, met de waterbus, naar Rotterdam Erasmusbrug. De waterbus vertrekt om 14.25 uur (aankomst 14.55 uur)
– Om het Stoomschip Rotterdam te bereiken dient u over te stappen op de Aqualiner Katendrecht. Deze waterbus vertrekt om 15.29 uur vanaf Rotterdam Erasmusbrug en brengt u in dik vijf minuten bij het Stoomschip.
– Na entree bij het Stoomschip wordt u in 1 uur rondgeleid door een gids (of via audio systeem). U leert het Stoomschip van binnen en van buiten kennen!
– Na de rondleiding vertrekt de Aqualiner Katendrecht om 17.00 uur richting Rotterdam Erasmusbrug. Daar stapt u om 17.10 uur weer op de waterbus richting Ridderkerk, waar u ongeveer 17.30 uur zult aanleggen

 

U kunt natuurlijk overwegen om na de rondleiding op het Stoomschip nog in Rotterdam te blijven om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen.De gastvrouw zal u de vertrekplaats van de waterbus uitleggen en de mogelijke vertrektijden. Na afloop van de rondleiding op het Stoomschip is het event echter officieel beëindigd.

 

Naar aanleiding van de genomen maatregelen in verband met COVID-19 hebben wij helaas moeten besluiten al onze geplande workshops en culinaire presentaties, tot een nader te bepalen datum, te annuleren.

 

Wij zijn voornemens de workshops en presentaties weer te hervatten als de situatie dit toelaat.

Wij zullen u tijdig informeren over de mogelijkheden en wij hopen u snel weer te kunnen ontvangen in ons Experience Center te Ridderkerk! Uitstel is echter nog geen afstel.

Namens het Culinaire team Frank Bernaerts, Raymond Hulsebos, Richard van Rosendaal en Yvonne van Wijgerden