Varen door Nationaal Park De Biesbosch

Fietstocht door Rotterdam
juli 4, 2019
Openbaar Vervoer Toer
september 9, 2019

U vertrekt met de waterbus van Ridderkerk naar de Merwekade in Dordrecht. Hier wordt u opgevangen door onze gids die u meeneemt naar zijn boot in de jachthaven van Dordrecht. Vandaar vertrekt u naar de Helsluis aan de rand van de Biesbosch. Op het moment dat de sluisdeuren geopend zijn en er doorgevaren kan worden, waant u zich direct in een oase van rust vol flora en fauna.


Beleef De Biesbosch optimaal op het water. Vaar langs de wilgenbossen, groene oevers en door kronkelende kreekjes of rivieren. De Biesbosch is een groot gebied met getijdenverschillen en stroming. Tijdens deze vaartocht zal onze gids u alles vertellen over dit bijzondere natuurpark en zal u een koel drankje aanbieden. Onderweg zal even aangelegd worden bij het Biesbosch bezoekerscentrum. Vanuit dit bezoekerscentrum wordt een scala aan activiteiten georganiseerd. Er zijn tentoonstellingen, een Groenwinkel en een infohoek. Na dit bezoek gaat de tocht weer verder door het ruige natuurgebied en zal uiteindelijk eindigen bij het beginpunt.

Door De Biesbosch varen is De Biesbosch ervaren!


• U vertrekt vanaf het Kreko Experience Center (De Schans) Ridderkerk, met de waterbus, naar de Merwekade te Dordrecht.
• De waterbus vertrekt om 13.57 uur (aankomst Dordrecht 14.30 uur)
• U wordt bij de Merwekade opgewacht door onze gids die u meeneemt naar zijn motorboot in de jachthaven van Dordrecht
• Vandaar start de boottocht naar Nationaal park De Biesbosch
• Tijdens de vaartocht door de Biesbosch zal onze gids u alles vertellen over de fascinerende flora en fauna van dit prachtige natuurpark


Onze gids zal ervoor zorgen dat u weer keurig afgezet zal worden bij de aanlegsteiger. Hier kunt u vervolgens overstappen op de waterbus die u terug naar Ridderkerk zal brengen.


U kunt natuurlijk overwegen om na de vaartocht door de Biesbosch nog wat langer te blijven en op geheel eigen gelegenheid de historische binnenstad van Dordrecht te ontdekken. Onze gids zal u uitleg geven over het vertrekpunt van de waterbus. Het event is dan echter officieel beeindigd.

Uw contactperoon: Yvonne van Wijgerden / M +31(0)6 8369 83 50

Naar aanleiding van de genomen maatregelen in verband met COVID-19 hebben wij helaas moeten besluiten al onze geplande workshops en culinaire presentaties, tot een nader te bepalen datum, te annuleren.

 

Wij zijn voornemens de workshops en presentaties weer te hervatten als de situatie dit toelaat.

Wij zullen u tijdig informeren over de mogelijkheden en wij hopen u snel weer te kunnen ontvangen in ons Experience Center te Ridderkerk! Uitstel is echter nog geen afstel.

Namens het Culinaire team Frank Bernaerts, Raymond Hulsebos, Richard van Rosendaal en Yvonne van Wijgerden